Houtwerkreiniging

Het houtwerk van je woning krijgt door het jaar heen veel te verduren. Het wordt constant blootgesteld aan zonlicht, neerslag, (lucht)vervuiling en insecten. Onder invloed van al deze factoren verliest het houtwerk zijn natuurlijke glans. Ook de kleur en duurzaamheid worden aangetast. Als het houtwerk regelmatig wordt schoongemaakt en het schilderwerk goed onderhouden blijft, verleng je de levensduur. We raden daarom aan minimaal één keer per jaar het houtwerk goed te reinigen en het eens in de zes jaar een goede schilderbeurt te geven.

Vervuiling van het houtwerk
Vervuiling tast het houtwerk geleidelijk aan. Er komen heel wat chemische stoffen op het houtwerk terecht die je niet kunt zien en natuurlijke stoffen zoals zand. Zo ontstaat er een opeenhoping van vuil op de verflaag van het houtwerk. Deze laag vuil houdt vocht vast. Vocht is weer een voedingsbodem voor algen en mos. Als het vuil gaat inwerken op de verf wordt deze laag aangetast. Er vindt verkleuring en onthechting van de verf plaats en uiteindelijk wordt het hout aangetast. Op een lange termijn kan dit houtrot tot gevolg hebben.

Invloed van het weer
Houtwerk op het zuiden of westen wordt vaak meer beïnvloed door het weer. Hier staat de meeste wind, regen of zon op. Op deze plekken heeft het hout daarom extra aandacht nodig. De afwatering is altijd schuin aflopend. De onderste delen van houten kozijnen en deuren zijn daardoor het meest kwetsbaar. Besteed op deze plekken daarom ook wat meer en regelmatiger aandacht aan reiniging en onderhoud. Ook de omgeving waarin je woont speelt een rol. In een bosrijk gebied is sneller kans op vervuiling van je houtwerk dan in een landelijke omgeving.

Houtwerk laten reinigen
Regelmatige reiniging van je houtwerk zorgt dus voor een langere levensduur. De kozijnen op de benedenverdieping kun je zelf vrij makkelijk bereiken. Gebruik hier echter nooit een schuurspons en schoonmaakmiddelen met een schurende werking of agressieve middelen zoals bleek of chloor voor. Dit zorgt voor beschadigingen.

Het houtwerk buiten schoonmaken in de nok van je dak of bij de dakkapel is echter lastig. Professionele hulp is dan wel welkom. Komt de glazenwasser al langs? Laat hem bij het ramen wassen ook meteen het houtwerk reinigen. Bij just clean bedrijfsdiensten kun je makkelijk meerdere diensten tegelijk uit laten voeren.

Waarom kiezen voor Just clean Bedrijfsdiensten?

  • Jarenlange ervaring
  • Vertrouwde partner
  • Hoge kwaliteit
  • Garantie op al ons werk
  • Snelle dienstverlening

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij JustClean Bedrijfsdiensten