Tapijtreiniging

Uw tapijt heeft naast het bieden van comfort, ook een representatieve waarde. Het is een van de eerste indrukken die een gast of klant bij en van u krijgt. Er zijn diverse reinigingsmethoden om uw vloerbedekking weer schoon te krijgen. Deskundigheid en ervaring bepalen hierin welke methode het beste toegepast kan worden. Wij zijn uw tapijtreiniger. Vloerbedekking reinigen of vloerbedekking schoonmaken, hieronder de methodes.

Naast de diverse reinigingsmethoden die Just Clean Bedrijfsdiensten biedt, kunt u ook uw tapijt vlek- en vuilafstotend maken het zogeheten impregneren, tevens kunnen wij uw tapijt anti-statisch behandelen.

Bij het behandelen gaan wij uit van de zogeheten drie stappen, namelijk: het reinigen, beschermen en onderhouden van tapijt. Just Clean Bedrijfsdiensten neemt voor u de eerste 2 stappen uit handen, de laatste stap het zogeheten onderhouden doet u zelf door het dagelijks of wekelijks te reinigen.

  1. Wij geven uw tapijt een diepte reiniging, hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale shampoos en reinigingsmiddelen, deze reiniging kan zowel nat als droog worden toegepast.
  2. Wij beschermen u tapijt door het zogeheten impregneren, het oppervlak wordt behandeld met een onderhoudsproduct, dit product heeft een beschermende functie voor het tapijt, het stoot vuil af en vertraagd de opname van vlekken.
  3. De dagelijkse onderhoud van het tapijt ligt geheel in uw handen of die van de facilitaire dienstverlening in uw gebouw. Voor het behoudt van uw tapijt is onderhoud de cruciale sleutel. Tapijt schoonmaken.

Truckmount sproei extractie
Een van de krachtigste manieren om vloerbedekking en tapijt te reinigen. Het reinigen via een sproei extractie de ” Truckmount methode”. Opgewarmd water eventueel met een toegevoegd reinigingsmiddel wordt onder regelbare druk in het tapijt of de vloerbedekking geïnjecteerd. Hierna wordt het residu direct weer krachtig afgezogen. Voordeel van deze sproei extractie methode voor het reinigen van tapijt en vloerbedekking is dat het kleine en grote vuildeeltjes afvoert. De sproeiextractie methode met de Truckmount geeft het beste effect als het om diepte reiniging en periodiek onderhoud van tapijt gaat. Specialistisch reinigen begint bij de Just Clean Bedrijfsdiensten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Door de Truckmount sproei extractie methode toe te passen wordt het gebruik van chemische reinigingsmiddelen gereduceerd tot een minimum. Deze methode heeft op het gebied van specialistisch tapijt reiniging de afgelopen jaren veel terrein gewonnen.

Impregneren
Na afloop van de reiniging is het verstandig om vloerbedekking of tapijt te impregneren. Na het impregneren van uw tapijt zullen vlekken en vuil zich minder snel hechten.

Tapijt reinigen shamponeren
Bij deze methode wordt er een chemisch schuim ingewreven in de vloerbedekking of het tapijt. De schuim droogt op tot een poeder, die hierna met het vuil wordt opgezogen. Bij het shamponeren wordt gebruik gemaakt van vocht en chemische reinigingsmiddelen, hierbij heeft u te maken met een bepaalde droogtijd. Shamponeren wordt bij Just Clean Bedrijfsdiensten gezien als een zogeheten opfris beurt en valt bij het tapijt onderhoud en beschermen niet tot de categorie dieptereinigen of de zogeheten Truckmount methode.

Impregneren
Wij adviseren u om na iedere reinigingsmethode van tapijt of vloerbedekking de vloer te impregneren.

Bonnet (oppervlakte reiniging)
De Bonnet methode is een effectieve methode voor tussentijdse of plaatselijke reiniging.

Het tapijt wordt hierbij voorbewerkt met een speciaal reinigingsmiddel. Vervolgens wordt de top van het tapijt gereinigd met behulp van schrobmachine voorzien van een witte katoenen pad of een synthetische pad van microvezel. De vervuiling wordt door de pad opgenomen. Het voordeel van deze methode is  de snelle droogtijd aangezien er maar weinig water wordt gebruikt. Ook is een één schijf-schrobmachine snel in te zetten en geluidsarm zodat deze ook goed tijdens kantoortijd gebruikt kan worden. Een extra voordeel van deze methode is de zeer snelle droogtijd omdat er maar weinig vocht wordt gebruikt. De Bonnet methode is een snelle opfrisbeurt met aantoonbare voordelen. Deze methode is echter niet geschikt om veel zand e.d. te verwijderen.

De Truck-Mount machine
De technologische verbeteringen van deze methode en de revolutionaire resultaten bij het reinigen, hebben er voor gezorgd dat deze methode snel populair geworden is bij de grootste tapijtfabrikanten ter wereld. De naam ‘Truck-Mount’ duidt op de vaste installatie van het de apparatuur in een vracht- of bestelwagen of aanhanger. Vanuit deze locatie worden (lange) slangen aangelegd naar de plaats van reiniging. Op het tapijt zorgt de operator voor de optimale balans tussen het injecteren en het extraheren van het reinigingswater. Met deze apparatuur die het tapijt grondig doorspoelt, zijn wij in staat uren achtereen met een constante kwaliteit door te gaan.

Zeep hecht vuil! Deze machine voorkomt dat omdat wij hiermee grondig (na)spoelen. Daardoor blijven er geen zeep-resten achter zodat het tapijt nadien niet sneller vervuilt.

Naast tapijt kunnen wij natuurlijk ook stoffen (kantoor) meubilair reinigen.

Waarom kiezen voor Just clean Bedrijfsdiensten?

  • Jarenlange ervaring
  • Vertrouwde partner
  • Hoge kwaliteit
  • Garantie op al ons werk
  • Snelle dienstverlening

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij JustClean Bedrijfsdiensten