Vloeronderhoud

De vloer van uw kantoor, praktijk, winkel, showroom, productieruimte, klaslokalen of kantine moet schoon zijn en er verzorgd uitzien. Belangrijk qua hygiëne, maar zeker ook voor de beleving van de ruimte.

Goede dagelijkse reiniging, zoals stofzuigen, stofwissen, moppen of schrobben zorgt ervoor dat elke dag opnieuw fris begonnen kan worden. Dat doen we graag voor u, maar we willen graag een stap verder gaan. Goed duurzaam onderhoud verlengt de levensduur van uw vloeren, maar zorgt ook voor een beter resultaat bij reguliere schoonmaak.

Onze werkwijze
Hoe pakken wij het onderhoud van uw vloer aan?

Just clean bedrijfsdiensten heeft meer dan 16 jaar ervaring in vloerenonderhoud, zowel van harde als elastische vloeren. Elke type vloer vraagt om een andere aanpak. Ook de toepassing en locatie zijn bepalend voor het onderhoudsplan.

Linoleum vloeren
Het onderhoud van linoleum (of marmoleum) vloeren vraagt speciale aandacht. Deze elastische vloer is namelijk opgebouwd uit verschillende soorten vezels, met een toplaag en speciale coating.

Gebeurt het onderhoud niet goed, dan verliest de vloer zijn kleur. Door de vloer vakkundig te strippen en regelmatig in de was te zetten, voorkomt u slijtage. Zo behoudt de vloer zijn kleur en glans.

De keuze van de middelen wordt bepaald door wat er boven de vloer gebeurt. Moet de vloer bestand zijn tegen bijvoorbeeld alcoholspetters (ziekenhuizen, artsenpraktijk, horeca), haarverf (kapsalons) of chemicaliën (industrie)?

Natuurstenen vloeren
Een vloer van leisteen, graniet of marmer geeft een ruimte allure. Natuursteen is echter wel vrij kwetsbaar. Het onderhoud ervan luistert daarom nauw. Zeker de zachtere steensoorten als marmer, travertin en leisteen hebben speciale aandacht nodig.

We zien vaak vloeren met slijtagesporen of een wat grauw of mat oppervlak. Dit kunnen we oplossen met intensieve reiniging, waarbij oude vuillagen, resten van impregnatiemiddelen en vuil worden verwijderd. Door het oppervlak daarna te bewerken met een impregnatiemiddel of polijstmiddel, maken we de vloer duurzaam stralend. Het effect van reguliere schoonmaak is hierna natuurlijk vele malen groter.

Houten vloeren
Houten vloeren en parketvloeren zijn er in veel varianten, met verschillende afwerkingen. Of uw vloer nu gelakt is, van een waslaag is voorzien of met olie is bewerkt, voor elke ondergrond en afwerking kiezen we de beste middelen en reinigingsmethode. Met een vakkundig onderhoudsplan voorkomt u het intrekken van vlekken en overmatige slijtage.

Gietvloeren
Gietvloeren treffen we vaak aan in industriële of winkelomgevingen. We maken deze vloeren schoon met zo weinig mogelijk schoonmaakmiddelen. Agressieve reinigers en harde borstels of bezems kunnen de vloer beschadigen. Voor grote oppervlakken zetten we daarom een schrobmachine met zachte schrobpads in. We verzorgen graag de dagelijkse of wekelijkse reiniging voor u. Maar ook met het opknappen of opnieuw voorzien van een toplaag helpen we u graag.

Rubberen vloeren
Een rubberen sportvloer moet schoon en hygiënisch blijven. Bovendien mag de vloer nooit glad worden. Een zeepfilmlaag of tensidenlaag maakt het onderhoud gemakkelijker en heeft een antislip effect. Wanneer de vloer is voorzien van een tensidenlaag, is deze gemakkelijk stofvrij te houden.

In combinatie met halfjaarlijks intensief schrobben, houden we elke sportvloer voor u in conditie.

Betonvloeren en gecoate vloeren
Het onderhoud van uw betonvloer passen we geheel aan uw specifieke situatie en wensen aan. Samen met onze specialisten bepaalt u de methode en de planning van het vloeronderhoud. Afhankelijk van de vervuiling en de omgeving bekijken we wat de beste optie is.

Totaal schoonmaak- en onderhoudsplan.Wat kunnen we allemaal extra aanbieden?
Graag zorgen we er voor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet. Maar we kijken ook graag met u verder. Met reguliere schoonmaak en specialistische diensten kunnen we werkelijk alles in en om uw bedrijf optimaal reinigen en onderhouden. Ongeacht uw specifieke wensen of hygiëne-eisen. Onze innovatieve reinigingsmethodes en uitgekiende schoonmaakmiddelen zorgen altijd voor een zichtbaar en duurzaam resultaat.

Waarom kiezen voor Just clean Bedrijfsdiensten?

  • Jarenlange ervaring
  • Vertrouwde partner
  • Hoge kwaliteit
  • Garantie op al ons werk
  • Snelle dienstverlening

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij JustClean Bedrijfsdiensten